Veel gestelde vragen
Algemene informatie
Het Geldwisselkantoor is onderdeel van het Goudwisselkantoor. Het familiebedrijf heeft meer dan 80 locaties in Nederland waar u buitenlands geld kunt wisselen. Dit geldt voor vele buitenlandse valuta over de hele wereld. Op de pagina Onze kantoren krijgt u een overzicht van alle kantoren in Nederland. Plan uw route naar een kantoor in uw regio.
Nederlandse gulden biljetten inwisselen is nog steeds mogelijk. Vanaf de 1000 gulden biljetten uit 1972 tot het laatste tientje uit 1997. Naast deze biljetten zijn er natuurlijk ook nog andere Nederlandse gulden biljetten die geen nominale waarde hebben maar nog wel verzamelwaarde. Neem deze biljetten mee tijdens uw bezoek. Helaas is De Nederlandsche Bank in 2007 gestopt met het inleveren van muntgeld. Meer informatie…
Sommige oude valuta’s kunt u inwisselen of inleveren voor euro’s. Niet alle landen accepteren nog biljetten die niet gebruikt worden als betaalmiddel. De DNB was vroeger een punt waar dat kon. Het Geldwisselkantoor neemt nog wel veel van deze oude valuta aan. Denk aan oude Turkse Lira biljetten, Spaanse Peseta’s of Oostenrijkse Shilling.
Naast biljetten kunt u ook diverse oude munten inleveren. Bekijk welke oude valuta u kunt inwisselen bij het betreffende land. Alle geldige biljetten worden hier getoond.
Naast inwisselen van buitenlands geld kunt u ook geld bestellen of reserveren. Gaat u op vakantie of heeft u tijdens een zakelijke trip andere valuta nodig? Bestel deze dan bij het Geldwisselkantoor in uw regio. Meestal zijn ze direct leverbaar of binnen enkele dagen. Neem contact op met een Geldwisselkantoor in uw regio.
Er zijn nog ongekend veel Duitse marken in omloop. Wellicht hoort u ook bij deze groep. Veel Nederlanders bezoeken ons buurland en hebben nog Duitse marken bewaard. Het Geldwisselkantoor maakt het mogelijk om deze biljetten en munten om te wisselen naar euro’s. Voor meer informatie over welke biljetten en munten het gaat kunt u dit op de pagina Duitse marken vinden.
Helaas zijn niet alle valuta’s meer geldig. De geldigheid van valuta wordt bepaald door de nationale banken van het betreffende land. Geld wordt steeds vernieuwd en verbeterd. De deadlines worden ook steeds korter. Bij de invoering van een nieuwe serie biljetten worden oude vaak uit de roulatie gehaald en niet meer geaccepteerd. Dit geld kunt u dan ook bestempelen als waardeloos. Om het zeker te weten of uw oude valuta’s nog enkele waarde hebben kunt u altijd een bezoek brengen aan één van onze kantoren.